ВІДКРИТТЯ ХІІІ ФЕСТИВАЛЮ "КОЛЯДА НА МАЙЗЛЯХ"

ВІДКРИТТЯ ХІІІ ФЕСТИВАЛЮ "КОЛЯДА НА МАЙЗЛЯХ"

9 січня у церкві Царя Христа отців Василіян відбулося урочисте відкриття ХІІІ Міжнародного Різдвяного фестивалю «Коляда на Майзлях». Уже тринадцятий рік поспіль мешканці та гості Івано-Франківська мають прекрасну нагоду насолодитися колядками з різних регіонів України та з-за кордону.

Перед відкриттям фестивалю відбулася архієрейська Божественна Літургія за участю Архієпископа та Митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина, який благословив дійство, побажавши всім учасникам гарного виступу, а присутнім – відчути особливий настрій Різдва Христового.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та народна депутатка України Оксана Савчук. Всі вони наголосили на унікальності фестивалю та важливості його підтримки та розвою. Адже справді вже багато років поспіль феситваль «Коляда на Майзлях» є культурною та духовною візитівкою нашого міста.

Саме ж відкриття фестивалю відбулося за участю колективів монастиря Царя Христа: парафіяльного хору «Надія», юнацько-дитячого хору «Божі ангели», камерного хору «Cantemus», молодіжного хору «Осанна» та молодіжного хору «Істина». А також у дійстві взяли участь квартет бандуристок «Ґердан» ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» у складі Надії Вівчарук, Наталії Федорняк, Віолетти Дутчак і Світлани Матіїшин та актори Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. М. Підгірянки. Особливою родзинкою заходу став виступ Державного академічного Волинського народного хору.

Ознайомитися з афішею заходів фестивалю можна за посиланням: 

http://culture.if.ua/event/xiii-mizhnarodnii-rizdvianii-festival-koliada-na-maizliakh

 

Поділіться цим дописом на: