ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ЯНИ ГУДЗАН

ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ЯНИ ГУДЗАН

29 червня в Івано-Франківському Центрі сучасного мистецтва відкрилася виставка живопису «Берегині | Квіти Війни» авторства талановитої молодої художниці зі Львова Яни Гудзан. На виставці представлено ряд полотен із зображенням українських бабусь та на тему війни.

Авторка представила тринадцять робіт у змішаній техніці: олія, акрил, аерозоль, маркер. Родзинкою можна назвати килим «Берегині», виконаний за ескізом художниці. У роботах поєднані реалістичні елементи з площинними, прозорі, підсвічені зсередини - з глухими, сірими. Картини наповнені символами і глибокими образами.

На полотнах зафіксоване особисте глибоке пережиття мисткинею реалій війни. Але вона налаштована оптимістично і переконана у нашій перемозі, про що свідчать і самі твори.

На відкриття завітали друзі художниці та місцеві майстри пензля. Усіх полонила щирість молодої мисткині та її особливий хист у зображенні пережитого-відчутого.

Сама художниця так відгукується про свої нові роботи:

Це виставка на стику двох серій "Берегині" та "Квіти війни". Після початку повномасштабного вторгнення РФ я не могла більше продовжувати запланований проєкт - наше життя, сенси, пріоритети змінилися. Реальність поділилась на "до" і "після", в котрій ми щодня намагаємось зберегти себе та відвоювати своє.

Всі охочі познайомитись з творчістю Яни Гудзан матимуть можливість зробити це до 15 липня.

Поділіться цим дописом на: