ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ВЕЧІРНЬОГО РИСУНКУ "5" СТУДІЇ РИСУНКУ "КОЛО"

ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ ВЕЧІРНЬОГО РИСУНКУ "5" СТУДІЇ РИСУНКУ "КОЛО"

16 червня в галереї Центру сучасного мистецтва відбулося відкриття виставки вечірнього рисунку «5», що приурочена п’ятиріччю діяльності студії рисунку «Коло». Формат вечірнього рисунку «Lifedrawing» є переважно у великих містах і такі творчі заходи відбуваються у розвиненому мистецькому середовищі. 

Тому для мистецького Івано-Франківська цей проєкт є значимою формацією, де можна отримати навички в малюванні з натури, що є необхідним для розвитку кожного художника. Особливістю студії є те, що постановки тут здебільшого є короткотривалими – 15 і 30 хв., що дає можливість не вдаватись в надмірну деталізацію пластичної анатомії, а створювати живі та емоційні начерки. В Івано-Франківську студія об’єднує митців різного віку, професіоналів та початківців, серед яких і студенти мистецьких ВУЗів міста, для яких практика студіювання оголеної натури є досить важливою і цінно.  

Учасниками експозиції стали 20 художників, що представили рисунки оголеної натури виконані в різних техніках: олівець, вугілля, туш, сангіна, пастель, маркери, акварель та інше. На виставці експонується майже 300 робіт, створених авторами за останні роки.

Виставка триватиме протягом наступних 3 тижнів за адресою: Івано-Франківськ, Марійки Підгірянки, 23 (вхід з вулиці Стефаника).         

Поділіться цим дописом на: