ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА РОБІТ БІСЕРОПЛЕТІННЯ

ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА РОБІТ БІСЕРОПЛЕТІННЯ

1 березня творчі працівники Будинку культури с. Радча для всіх, хто цікавиться бісероплетінням, організували онлайн-виставку "Краплинки щастя для душі". На виставці презентовано понад 100 бісерних робіт місцевих майстринь.

Бісероплетіння – це вид рукоділля, за допомогою якого можна прикрасити свій одяг, речі, предмети побуту, зробити їх індивідуальними, не схожими на інші. З бісеру можна зробити все, що душі завгодно. Це можуть бути різні браслети,  кольє, намиста, сережки, паски, сумочки. Також з використанням бісеру, пайєток, намистин та інших матеріалів можна вишити на одязі різні малюнки та орнаменти. Сьогодні такі види рукоділля як бісероплетіння, вишивка бісером знову стають популярними, люди починають знову цінувати такі недорогі і прості речі, як бісер.

Тому творчі працівники Будинку культури с. Радча, з огляду на карантинні обмеження, вирішили організувати онлайн-виставку творів  декоративно-ужиткового мистецтва "Краплинки щастя для душі". Головна ідея виставки – об’єднати людей, які мають спільне хобі, та популяризувати українське бісерне мистецтво. А також підтримати майстрів села, які презентують національні традиції роботи з бісером.

На виставці свої роботи представили сільські майстрині Здирка Оксана Ярославівна та Савчин Ірина Олегівна. Це близько 100 робіт. Серед них - картини на різноманітну тематику, ікони рушники та жіночі  прикраси (гердани, силянки,  кольє), автентичні бісерні вишиванки та багато іншої краси.

Відповідальна за проведення виставки художня керівнця БК с. Радча Амброзяк І. О.

Поділіться цим дописом на: