ВИШИВКА ЄДНАЄ ВОВЧИНЦІ

ВИШИВКА ЄДНАЄ ВОВЧИНЦІ

9 червня 2021 р. о 18:00 год у Будинку культури с. Вовчинець, що знаходиться за адресою вул. Вовчинецька, 35 відбулося засідання любительського клубу "Старовинний оберіг". В його рамках проведено презентацію сімейних вишивок «Вишивка єднає Вовчинці».

«А українська вишиванка — диво,

У ній народу код, його душі.

І кожному в ній зручно і красиво,

Вдягнути ж вишиванку поспіши.

І гордо йди у ній по цілім світі,

Та мовою своєю розмовляй!

І хай сміється сонечко в зеніті —

Ти рідного свого не забувай!» .

                                                     Надія Красоткіна

Такі слова пише у своєму вірші відома українська сучасна поетеса Надія Красоткіна. І, справді, поки ми знаємо традиції нашої родини і села, в якому живемо, доти ми є справжніми українцями. Не на словах, а на ділі мешканці села Вовчинець вкотре підтверджують статус українця. Презентація вишивок «Вишивка єднає Вовчинець» - зібрала любителів  цього унікального виду мистецтва.

Надія Данишенко представила сімейну колекцію вишивок родини Григорашів-Витвицьких. Пані Надія розповіла про відому вовчинецьку вишивальницю Анну Ярицьку, яка залишила після себе велику рукотворну мистецьку спадщину. Донька Богдана Середюка Мар’яна Мислюк презентувала роботи свого татуся, майстра вишивки, приватні колекції якого прикрашають багато установ у США та столиці України - Києві. Хоругви, вишиті руками п. Богдана, прикрашають Храм св. Архистратига Михаїла у с.Вовчинцях та образ у Церкві св. Архистратига Михаїла у с. Саджава, уродженицем якого він є. Також учасниці любительського клубу "Старовинний оберіг" представили вишивки.

На завершення засідання прозвучали пісні, тематичні до свята: «Два кольори», «Рідна мати моя», «З вечора тривожно аж до ранку» у виконанні жіночого вокального ансамблю «Берегиня» (керівник – Надія Данишенко). 

Відповідальні за організацію та проведення заходу творчі працівники Будинку культури с. Вовчинець.  

Поділіться цим дописом на: