ВИСТАВКА МИХАЙЛА ДЕЙНЕГИ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

ВИСТАВКА МИХАЙЛА ДЕЙНЕГИ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

В Івано-Франківському центрі сучасного мистецтва продовжує діяти виставка відомого івано-франківського художника Михайла Дейнеги. Виставка відкрилася 12 січня і дятиме до 9 лютого.

З творчістю Михайла Дейнеги знайомий кожен франківець. Неймовірно яскрава життєрадісна палітра нікого не залишає байдужим. Кольоровий потік «Кольорострім 20.21» захоплює кожного і надає незбагненних відчуттів радості життя від наповнених сонцем, теплом та щирістю робіт майстра.

Кольорова насиченість творів Михайла Дейнеги визначена його життєвою позицією та особистим сприйняттям світу. Світ яскавий, сповнений кольору, світла, і таким він його відображає у своїй творчості. Навіть у на перший поглад сірих буднях є колір, його треба лише вміти бачити. І Михайло бачить! Однією з принципових його позицій є відсутність чорного кольору, невикористання чорної фарби, а заміна її необхідними дуже темними кольорами, але все ж кольорами! які в поєднанні з яскравими утворюють контраст, кольоровий і світловий.

Тематика творів художника, представлених на виставці, надзвичайно широка: це пейзаж, портрет, натюрморт, тематична та абстрактна композиція. Але в будь-якому творі ми бачимо його особисте ставлення до того, що він зображає, його особисті відчуття і переживання. У творах Михайла ми бачимо не відображення природи, об’єктів, людей та ін., ми бачимо Життя і Душу художника.

Поділіться цим дописом на: