ВИСТАВКА ОЛЕКСІЯ РЕВІКИ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

ВИСТАВКА ОЛЕКСІЯ РЕВІКИ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

23 листопада в галереї Івано-Франківського Центру сучасного мистецтва відбулось відкриття персональної виставки київського художника Олексія Ревіки під назвою «Червона Лінія». Автор представив двадцять чотири графічних листа, виконаних кульковою ручкою.

Цей, на перший погляд простий інструмент, поєднується із чорним спреєм, гелем і навіть прорізаними елементами на роботах митця. Плакатна лаконічність, продумана композиція у поєднанні з обмеженою колірною гамою, створюють особливої сили та виразності образи.

Перша частина серії була розпочата наприкінці 2021 року і закінчилась 24 лютого цього року. Друга частина почалась вже під час російського повномасштабного вторгнення в Україну. Виставка ілюструє жахіття, які були скоєні російськими військовими під керівництвом влади росіі в містах України. У роботах автор розповідає світу про агресію росії по відношенню до української нації, держави з допомогою простих графічних засобів (техніка каракулі).

Лейтмотивом серії є форма «будинку» - рідного дому, сім’ї, батьківщини. І сьогодні наш дім – нашу Україну – вкотре кривдять і плюндрують, тож у виставці автор веде розповідь про перенесені біль і страждання, використовуючи форму плакату для емоційності сприйняття. Назва містить дві частини - подію й місце, а наявна нумерація - рахунок днів після повномасштабного вторгнення 24.02.2022 року.

Картини наповнені символами, алюзіями та різноманітними референсами не залишать глядача байдужим, адже крізь призму митця ілюструють нашу реальність після 24 лютого.

Побачити експозицію можна до 12 грудня включно з 9:00 по 18:00 год (будні дні) за адресою: Івано-Франківськ, Марійки Підгірянки, 23. Запрошуємо!

Поділіться цим дописом на: