ВИСТАВКА "ТІЛО" ЕКСПОНУЄТЬСЯ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

ВИСТАВКА "ТІЛО" ЕКСПОНУЄТЬСЯ В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

Минулого тижня, 7 лютого, в Центрі сучасного мистецтва відбулося відкриття виставки «Тіло» київської мисткині Євгенії Григор’ян. Представлені на виставці роботи ілюструють зв’язок між тілом та емоціями, фізичністю та самосприйняттям.

Євгенія Григор’ян - мультидисциплінарна мисткиня, останній рік змістила фокус з олійного живопису на графіку та литий папір, а також багато почала експерементувати з біоматеріалами як одним із медіумів.

Проєкт "Тіло" - це дослідження різноманітних та складних вимірів тіла як посередницької форми, яка існує між зовнішнім і внутрішніми світами. За допомогою зняття зліпків зі справжнього тіла Євгенія досліджує кордони між цілісністю і фрагментарністю.

Мисткиня ділиться:

"У своїй практиці я розглядаю саму ідею тіла як стану. Як тільки ти визнаєш, що тіло є місцем, воно здатне стати грунтом для генерації нових визначень. Почавши проєкт з переосмислення дитячої травми, сприйняття себе, себе в своєму тілі, я поринула в оповіді інших жінок, у різність відношення і переживання людського тіла, коли воно є частиною людини і коли воно відділене. Роблячи зліпки з певних частин тіл, я ніби стикаюсь з ідентифікацією цієї частки, яка у своєму відокремленому прояві є лякаючою. Це схоже на витратний матеріал, який функціонує уособлено, не маючи ні почуттів, ні бажань". 

Графічні роботи художниці та інсталяція зі зліпків частин тіла, що представлені на виставці, є переосмисленням у сприйнятті людського тіла і дозволяють глядачеві поринати у власну рефлексію.

Цим проєктом мисткиня хоче донести, що тіло людини по своїй природі є посередником між тілесним і духовним, зовнішнім і внутрішнім світами та прагне спонукати глядача до рефлексії та дискусії про цілісність, тілесність та людську крихкість.

Підтримати мисткиню прийшли франківці художники та поціновувачі сучасного мистецтва. А ознайомитися з виставкою можна до 26 лютого включно.

Поділіться цим дописом на: