ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕМОЖЦЯ МІСЬКОЇ ПРЕМІЇ ІВАНА ФРАНКА

ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕМОЖЦЯ МІСЬКОЇ ПРЕМІЇ ІВАНА ФРАНКА

23 квітня 2021 року відбулось підсумкове засідання комісії з присудження міської премії імені Івана Франка в галузі літератури і журналістики. Члени комісії одноголосно визначили переможцем книгу «Переможене горе. Мнеморфічні фігури (без)державної літератури» авторства історика, доктора політичних наук, професора Івана Монолатія.

Щорічно лауреатами стають письменники та журналісти за здобутки на творчій ниві міста Івано-Франківська. Важливим критерієм при відборі на відзначення премією є спрямованість творів на збагачення духовного світу сучасного читача, державотворення і демократизацію суспільства.

Оновлений склад комісії на чолі з заступницею міського голови Вікторією Дротянко провів відкрите обговорення творів, поданих на здобуття премії.

Так, цьогоріч на розгляд було представлено 4 книги у номінації «література», а саме:

- книга Івана Монолатія «Переможене горе. Мнеморфічні фігури (без)державної літератури»;

- книга Тані П’янкової «Чужі гріхи»;

- книга Миколи Істина «НЕКСТМОДЕРНІЗМ постМАЙДАНівського паралельноАТОвського періоду», публікація прозових творів «Попутники» (оповідання), «Вербальний космос» (новела) в «Дебют-газеті»;

- книга Лариси Колесник «Відкрита ворітня: Біографічна повість про відомого українського художника Олексу Новаківського».

У номінації «журналістика» претендентів не було.

За підсумками обговорення та дискусій члени комісії одностайно проголосували за допущення усіх творів до голосування. 

У результаті таємного голосування лауреатом міської премії імені Івана Франка у номінації "література" у 2021 році одностайно було обрано Івана Монолатія за книгу "Переможене горе. Мнеморфічні фігури (без)державної літератури".

Нагородження відбудеться до 165 річниці від дня народження Івана Франка.

Поділіться цим дописом на: