ВИЗНАЧИЛИ ЛАВРЕАТІВ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ІМ. Я. ДОРОШЕНКА

ВИЗНАЧИЛИ ЛАВРЕАТІВ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ІМ. Я. ДОРОШЕНКА

22 жовтня 2021 року відбулося засідання комісії літературної премії ім. Я. Дорошенка. Лавреатів визначали у трьох номінаціях: "за збірку сонетів", "за цикл сонетів" і "за співаний сонет".

Літературна премія ім. Я. Дорошенка заснована десять років Івано-Франківською міською радою і щороку набуває все більшої популярності і все більше авторів хочуть спробувати себе у такій формі твору, як сонет. Цьогоріч у різних номінаціях розглядали творчі доробки більше, ніж 10 авторів з усієї України. Георгафія учасників конкурсу сягнула Харківщини, Кіровоградщини, Сумщини, Київщини, Хмельницького, Закарпаття тощо.

Фахове журі на чолі з заступницею міського голови Вікторією Дротянко преможцями шляхом таємного голосування майже одноголосно обрало у першій номінації "за збірку сонетів" - відомого українського поета, педагога, члена НСПУ, лавреата національної премії України ім. Т. Шевченка Петра Мідянку за збірку сонетів "Сонетарій", у другій "за цикл сонетів" - відомого українського поета, члена НСПУ та НСЖУ, лавреата багатьох літпремій Олександра Косенка за цикл сонетів "Не без іронії та сарказму", в третій "за співаний сонет" - поета Богдана Клапчука та композитора Євгена Боднаренка за співані сонети "Я чекаю тебе" та "До тебе поспішаю я".

Нагородження лавреатів відбудеться 10 листопада на літературному вечорі вшанування пам’яті відомого поета, політв’язня Ярослава Дорошенка. До слова, цьогоріч виповнюється 90 років від дня народження відомого літаратора.

Щиро вітаємо переможців та бажаємо творчої снаги і натхнення надалі!

 

Поділіться цим дописом на: