ВПЕРШЕ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ ПРОВЕЛИ БІБЛІОФЕСТ

ВПЕРШЕ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ ПРОВЕЛИ БІБЛІОФЕСТ

10 жовтня на вул. Л. Українки та пл. А. Міцкевича вперше у Франківську відбувся бібліотечний фестиваль - "БібліоФест-2021". Фестиваль приурочений відзначенню ІІ річниці створення Івано-Франківської міської територіальної громади.

З 15 до 18 год. франківці та гості нашого міста мали можливість ознайомитися з тими усіма цікавими речами, які можна зустріти у бібліотеках Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи. А саме - найрізноманітнішими книгами, інформаційними можливостями бібліотек, взяти участь у майстер-класах та ближче познайомитись з клубами дозвілля, які працюють при різних філіях. Зокрема, свою творчість презентували учасники клубу людей «золотого» віку, який вже декілька років діє при читальному залі центральної бібліотеки.

Окремо була представлена інклюзивна локація і майстер-класи для людей з інвалідністю, а ще - окрема казкова та ігрова зона для найменших мешканців нашого міста. Тут була справжня чарівна атмосфера, адже свої казки для маленьких слухачів читала місцева казкарка Віталія Савченко і їх одрзу ж можна було втілити у ляльковому театрі, який діяв на тій же локації.

Також впродовж усього часу на фестивальній сцені тривав поетичний марафон, у якому взяли участь молоді автори та автори клубу людей "золотого віку", а також свої музичні композиції присутнім подарували чудовий вокальний гурт "5 океан" та етногурт "Трясовина".

Окрім того, на фестивалі мали можливість представити свою друковану продукцію франківські видавництва та книгарні.

На відкриття фестивалю завітала директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, заслужена працівниця культури України Надія Загурська.

Усім учасникам були вручені подяки за участь у фестивалі.

Фестиваль відбувся стараннями працівників Івано-Франківської Міської централізованої бібліотечної системи за сприяння міського голови Р. Марцінківа та директорки Департаменту культури Н. Загурської.

Поділіться цим дописом на: