ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ

19 жовтня українці вперше відзначили Всеукраїнський день відповідальності людини задля зростання українського суспільства в контексті розуміння й підвищення рівня відповідальності та вшанування пам’яті одного з найвідоміших українських економістів у світі та автора «Декларації відповідальності людини»  Богдана Дмитровича Гаврилишина. У такий спосіб зміст «Декларації відповідальності людини» Богдана Гаврилишина набуде нового суспільного звучання та глибшого переосмислення в думках сучасних особистостей, які, за твердим переконанням автора Декларації, повинні брати на себе відповідальність на всіх рівнях життя.

19.10. 2021р. о 12.00 год працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели  на  запрошення  Богдани Ботюк - завідувачки відділу денного перебування Івано-франківського  територіального центру соціального обслуговування у форматі волонтерської діяльності морально-етичну годину “Відповідальність - це основа нашого життя” (до Дня відповідальності людини в Україні) у відкритому павільйоні на території палацу Потоцьких.

Зі вступним словом виступила пані Б. Ботюк, в якому розповіла про відзначення Дня відповідальності людини в Україні.

Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова розкрила життєвий і творчий шлях відомого в світі українця, професійна кар’єра якого вражає. Він інженер, винахідник, викладач, Директор Міжнародної школи менеджменту, один із найвідоміших радників і консультантів державного управління та міжнародного бізнесу в понад 70 країнах на всіх континентах.

7 років тому, у революційному для Української держави 2014 році, Богдан Гаврилишин, написав 15 ефективних пунктів для здорового й успішного майбутнього людства − «Декларацію відповідальності людини». Богдан Гаврилишин напрацював 15 універсальних кроків для становлення особистісної відповідальності людини, роль якої в розвитку свідомого громадянського суспільства вимірюється наполегливим самовдосконаленням, повагою до ближніх, підтримкою сім’ї, любов’ю до навколишнього середовища, зусиллями й прагненнями зберегти культурні надбання країни й людства та щирою взаємодією зі світом. Богдан Гаврилишин пропонує нам усвідомити власну значущість шляхом здобуття кожної з цих 15 сходинок особистісного зросту.

Присутні на заході активно обговорювали актуальну тему та задавали питання про одного з найвідоміших  українських економістів, який проживши три чверті свого життя поза межами України, невтомною працею та активною суспільною діяльністю впродовж усього життя боровся за кращу долю для рідної України.

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова.

Поділіться цим дописом на: