ВШАНОВУЮЧИ 70-РІЧЧЯ ВАСИЛЯ ШКЛЯРА

ВШАНОВУЮЧИ 70-РІЧЧЯ ВАСИЛЯ ШКЛЯРА

10 червня відомий український письменник, громадсько-політичний діяч Василь Шкляр святкував своє 70-річчя. У бібліотеках Івано-Франківська відбулись численні заходи з метою вшанування знаного автора. Зокрема, 10 червня протягом дня в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради проходив перегляд книг В.Шкляра на виставці “Підкорювач вершин буття”.

Василь Шкляр - лауреат численних літературних премій: ”Золоте перо”, “Коронація слова”, “Золоті письменники України” та ін. Письменник став “батьком українського бестселера”. Його твори захоплюють читача вже після перших прочитаних сторінок. Цікаві характери, захопливі події та спостереження за людськими долями занурюють нас у самобутній світ автора.

На виставці-перегляді користувачі дізнались про цікаві факти з біографії письменника. Також їхню увагу було сконцентровано на найвідомішому творі автора “Залишенець.Чорний ворон”, який висвітлює події 20-х років на Україні, і за який йому було присуджено Шевченківську премію.

А також читачі знайомились з такими творами: ”Тінь сови”, “Елементал”, “Кров кажана”, “Маруся”, “Характерник”. Зацікавила відвідувачів одна з останніх книг В.Шкляра - роман “Чорне сонце”, що відтворює трагічні події на сході нашої країни. Це розповідь про тих, хто ціною свого життя боронив і боронить незалежність нашої країни. “Іноді мені здається, що я написав значно менше, ніж зміг би, - розмірковує В. Шкляр в інтерв’ю з В. Кириленком, - Може,треба було працювати за суворішим розкладом, бути дисциплінованішим, не витрачати десятиліття на політику, не марнувати часу на риболовлю, менше курити, берегти здоров’я... Але ж усе це - теж досвід. Доля. Я щасливий з того, що за великим рахунком досяг своєї особистої мети. А вона полягала в тому, щоб написати такі книжки, які б читало багато людей. І щоб читаючи їх люди змінювалися…”.

Відповідальна за проведення Капущак В.

Поділіться цим дописом на: