ВШАНОВУЮЧИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

ВШАНОВУЮЧИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20 лютого вся Україна вшановуватиме пам'ять Героїв Небесної Сотні. 18 лютого з нагоди цієї пам'ятної дати працівники Муніципального Центру дозвілля підготували історичну годину "Майдан: усна історія".

18 лютого творчі працівники Муніципального Центру дозвілля Департаменту культури Івано-Франківської міської ради спільно з викладачами Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»  з нагоди відзначення  Дня вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні провели історичну годину "Майдан: усна історія". Захід проведено з метою вшанувати відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності та ще раз пригадати ті страшні події 2013-2014 рр. 

Під час заходу можна було також переглянути пам'ятні, героїчні сторінки історії лютневих подій 2014 р. у відеоролику «Майдан: усна історія», який був відзнятий в рамках проєкту Українського інституту національної пам’яті. Проєкт мав на меті зібрати відео та аудіосвідчення активістів Євромайдану про події зими 2013-2014 років.  

Перегляд відеоролика не залишив нікого байдужим, адже ті буремні часи передживались кожним українцем особливо боляче. 

Після перегляду відеоролика присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на Майдані, а також усіх, хто й по нині віддає своє життя на східнім кордоні нашої країни. 

Довідка: День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Під час Революції Гідності понад сотня людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Небесної сотні. Пам'ятний День Героїв Небесної Сотні встановлено указом Президента України Петра Порошенка «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Їхні імена та назву “імені Героїв Небесної сотні” надали вулицям у Києві та на батьківщині героїв. Президентом України було ініційовано й затверджений Верховною Радою України заснування Ордену Героїв Небесної Сотні. 

Поділіться цим дописом на: