ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ  ЖЕРТВ ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

В Україні щорічно кожної третьої неділі травня вшановують пам’ять жертв політичних репресій. З нагоди пам'ятного дня 16 травня о 16.00 год в міському парку культури ім. Т. Шевченка відбувся тематичний захід.

Щороку, щоб належно вшанувати пам'ять жертв політичних репресій та привернути увагу суспільства до трагічних подій в нашій історії, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, в усіх населених пунктах України відбуваються пам’ятні заходи. В Івано-Франківську щотравня також відбувається ряд таких заходів, зокрема, останніми роками жертв репресій згадують на літній естраді міського парку.

Так, 16 травня о 14.00 год стараннями творчих працівників тут було організовано тематичний концерт. У програмі заходу звучали патріотичні твори та народні пісні у виконанні мистецьких колективів Центру культури й мистецтв: народного аматорського вокального ансамблю «Смерічка», керівник Леся Мельник; народного аматорського вокального ансамблю «Черемош», керівник Богдан Парумба; вокальної формації «Ньюфран», керівник Ірина Микитюк; дитячого гурту «Просвітяночки», керівник Руслана Денега; дуету Галини Ігнатюк та Марії Юрчишин; а також солістів ЦКМ Лесі Мельник та Петра Герасиміва.

Пам`ять про терор – це спільна пам`ять народу. Нам треба пам`ятати про ці трагічні сторінки історії минулого і зробити все, щоб у майбутньому не повторилося подібної трагедії.

 

Поділіться цим дописом на: