ВУЛИЦЯМИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ПРОЙШЛАСЯ ХОДА З ШОПКАМИ

ВУЛИЦЯМИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ПРОЙШЛАСЯ ХОДА З ШОПКАМИ

Вже доброю традицією стало у час Різдвяних свят організовувати феєричні різдвяні ходи. Через карантинні обмеження минулого року такої ходи не було, але цьогоріч цю традицію вирішили відновити. Тож 9 січня в Івано-Франківську відбулася феєрична святкова хода з різдвяними шопками та різдвяними зірками.

Було сформовано чотири колони, до яких могли долучитися всі охочі: перша колона рухалася від церкви Царя Христа, друга – від Архикатедрального Собору Воскресіння Христового, третя – від церкви Різдва Христового, четверта – від Свято-Покровського Катедрального Собору ПЦУ. Колони одночасно рухалися до Вічевого майдану, де на головній різдвяній сцені відбулося відкриття ХІІІ Міжнародного Різдвяного фестивалю "Коляда на Майзлях".

У ході звучали колоритні українські колядки, а попереду кожної з колон розміщувалися найвигадливіші шопки. Відтак усі охочі мали можливість оглянути ці шопки на імпровізованій виставці на Вічевому майдані та вулиці Незалежності (Стометрівці). Всього на виставці було представлено близько тридцяти різдвяних шопок.

У ході взяли участь працівники закладів культури та освітніх закладів нашого міста. Організатор - Департамент культури Івано-Франківської міської ради.

Поділіться цим дописом на: