ЗАГАЛЬНОМІСЬКА РОЗКОЛЯДА

ЗАГАЛЬНОМІСЬКА РОЗКОЛЯДА

Кожного року у середмісті стараннями закладів Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувається різдвяна Розколяда. Цьогоріч, попри невеселі воєнні реалії, все ж не зрадили традиції і 7 січня на Вічевому майдані відбулося загальноміське розколядницьке діство.

Участь у Розколяді взяли кращі колективи закладів культури нашої громади. А саме, прибули юні коляднички з міських мистецьких шкіл, колядницькі колетиви із міських закладів культури та колективи з автентичними колядками сільських населених пунктів нашої громади.

Тож коляда звучала дитячими голосами, голосами поважних ґаздів та ґаздинь, у виконанні професійних та аматорських колективів. Також присутні мали можливість насолодитися різдвяними композиціями та вертепними дійствами.

Завітали на захід зі своїми колядками і франківські пластуни, таким чином завершивши кожнорічну традицію передавання Вифлиємського вогню. А особливої колиристики надав дійству, так званий, гуцульський пльис, підсилений голосом трембіти.

Привітав із завершенням Різдвяних свят франківців і міський голова Руслан Марцінків, наголосивши, що мета цьогорічної Розколяди зосереджується не тільки на збереженні наших традицій, а й на зборі коштів на підтримку ЗСУ.

Тож дякуємо нашим мужнім ЗСУ за можливість відсвяткувати це Різдво, усім небайдужим – за підтримку наших заходів та небайдужість. Сподіваємось, наступну Розколяду будемо відзначати у перемозі та мирі!

Христос народився!

Славімо Його!

 

Поділіться цим дописом на: