ЗАГАЛЬНОМІСЬКЕ ВОДОСВЯТТЯ

ЗАГАЛЬНОМІСЬКЕ ВОДОСВЯТТЯ

19 січня о 12. 00 год на Вічевому майдані відбулось урочисте дійство «Зірниця в Йорданськії свята несе мир до вашої хати» з нагоди відзначення свята Богоявлення Господнього. Була представлена мистецька програма та відбулося освячення йорданської води.

Перед початком церемонії загальноміського водосвяття з мистецькою програмою виступили аматори сцени закладів Департаменту культури міської ради та Центру культури і мистецтв Івано-Франківської міської територіальної громади.

Франківців та гостей міста йорданськими щедрівками, різдвяними колядками та віншуваннями вітали: народне аматорське тріо бандуристок «Намисто» (керівниця – Надія Нестерук), вокальне тріо родини Шрейдер Будинку культури с. Підлужжя (керівниця – Ганна Шрейдер) та вокальний гурт «ЯМаріуполь» Центру підтримки вимушено переселених осіб (керівниця – Любов Терлецька).

Після спільного з громадою виконання самобутніх, прекрасних щедрівок і коляд, відбулось освячення йорданської води, яке провели всечесні отці різних релігійних конфесій.

З вітальним словом виступив міський голова Руслан Марцінків, який привітав всіх присутніх зі святом та подякував за організацію святкового дійства.

Поділіться цим дописом на: