ЗАСІДАННЯ КЛУБУ "ПОСИДЕНЬКИ У ПАНІ АННИ"

ЗАСІДАННЯ КЛУБУ "ПОСИДЕНЬКИ У ПАНІ АННИ"

7 вересня в Народному домі с. Микитинці відбулася бесіда "Коноплі. Традиційна рослина для полотна і олії" в рамках роботи клубу цікавих зустрічей "Посиденьки у пані Анни". Керівник клубу розказала про традиційну рослину, яку спокон віків вирощували українці, та використовували для виробів полотна, олії та інших речей, які були необхідні у господарстві.

Конопля є повністю екологічною культурою. Її вирощування не вимагає застосування хімічних добрив та обробки отрутами, що захищають від шкідників. Тому тканина з конопель відрізняється винятковою екологічністю і безпекою.

А інший продукт - конопляна олія теж дуже корисний продукт, який містить багато корисних для людського організму речовин.

Окрім розповіді керівник клубу, директор Народного дому Анна Кузнєцова продемонструвала присутнім сувій давнього конопляного полотна, який зберігається в сільському музеї історії. Було цікаво оглядати це полотно, з якого шили постільну білизну. Хоч воно виглядало дещо грубіше і жорсткіше, ніж теперішні простирадла, але водночас служило своєрідним масажером.

І втішає те, що конопляне полотно знову з'являється у продажі. А ще стають популярні різноманітні вироби з нього.

Поділіться цим дописом на: