ЗУСТРІЧ З ЮРИСТОМ У МІСЬКОМУ НАРОДНОМУ ДОМІ

ЗУСТРІЧ З ЮРИСТОМ У МІСЬКОМУ НАРОДНОМУ ДОМІ

В перший день лютого о 12:00 годині в приміщенні Міського Народного дому відбулась юридична консультація на тему "Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидія домашньому насильству".

Для людей "золотого" віку цю надзвичайно цікаву лекцію провів регіональний юрист благодійного фонду "Stabilization Support Services" - п. Дмитро Савуляк.

Як зазначив сам консультант, в Конституції України є цілий Закон, метою якого є досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом правового забезпечення рівних прав та можливостей обох сторін.

Оповідач і слухачі жваво обговорювали різні моменти цієї болючої теми: про дискримінацію, відсутність обмежень і присутність привілеїв за ознакою статі, про те, які існують спеціальні тимчасові заходи, які спрямовані на усунення юридичної чи фактичної нерівності у можливостях жінок і чоловіків тощо. Обережно підійшли й до теми сексуального домагання, які кривдник може виражати словесно (погрози, залякування, непристойні зауваження) або фізично (доторкання, поплескування), що принижують чи ображають особу чи групу осіб.

Лекція надзвичайно припала до смаку слухачам, адже сьогодні, як і в будь-які часи, надзвичайно важливим є поважати один одного та залишатися людьми за будь-яких обставин.

Поділіться цим дописом на: