ЗУСТРІЧ З ХУДОЖНИКОМ БОГДАНОМ ГУБАЛЕМ «ХУДОЖНЄ МИСЛЕННЯ БОГДАНА ГУБАЛЯ»

ЗУСТРІЧ З ХУДОЖНИКОМ БОГДАНОМ ГУБАЛЕМ «ХУДОЖНЄ МИСЛЕННЯ БОГДАНА ГУБАЛЯ»

26 січня 2022 року бібліотекарі бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а)  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради провели зустріч з художником Богданом Губалем «Художнє мислення Богдана Губаля».Це була зустріч не просто з мистецтвом, а з мистецтвом самобутнім, з глибоким національним корінням; з мистецькими творами, де потужно реалізовані духовні сили творця,  а їх форма наповнена енергією життя.

Йдеться про доробок майстра художнього ткацтва Богдана Губаля — українського художника, заслуженого діяча мистецтв України, професора кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Днями митець відзначив свій 70-річний ювілей, а своєрідним підсумком його творчої діяльності стала чудова виставка творів, яка експонується у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України. Тому побачити зблизька кращі твори художника і навіть поспілкуватися з автором може кожен охочий, відвідавши виставку, звісно, з дотриманням усіх карантинних вимог.

Бібліотекарі також підготували настроєву поетичну презентацію творчості Богдана Губаля, яку можна переглянути за посиланням:

 

Окрім видатної роботи в царині образотворчого мистецтва, Богдан Губаль знаний і своєю літературною працею. Він є автором книги «Композиція в дизайні. Одно-, дво-, і тривимірний простір», у співавторстві з дружиною Надією Бабій видав унікальну монографію «Двері і брами Станіславова». А ще Богдан Губаль зібрав унікальні праджерела бойківської автентичної культури свого рідного села на Львівщині у книжці «Моя Хащованя».

Про секрети неймовірної творчої продуктивності художника, національне в мистецтві, унікальність гобелену та інші цікаві речі ми поговорили з Богданом Губалем у його майстерні. Коротке інтерв’ю можна прослухати за посиланням:

 

Поділіться цим дописом на: