ЗУСТРІЧ З ХУДОЖНИКОМ ГЕННАДІЄМ ГРИЦЕНКОМ

ЗУСТРІЧ З ХУДОЖНИКОМ ГЕННАДІЄМ ГРИЦЕНКОМ

21 травня 2021 року з нагоди Всесвітнього дня вишиванки в Народному домі "Княгинин" відбулась зустріч учнів 7-Б класу Ліцею № 13 Івано-Франківської міської ради (класний керівник - Тетяна Провальна) з відомим художником-графіком, монументалістом, громадським діячем, а також колекціонером української вишивки, предметів побуту та народних картин Геннадієм Гриценком.

Художник розповів про особливості орнаментики та кольористики вишивок різних регіонів України, а також про свою колекцію, яка була представлена на експозиції.

Спільно з учнями пан Геннадій пригадав цікаві факти з історії вишивки, разом поспівали українських пісень, в яких згадується вишиття, а ще - поспілкувались з композиторкою Галиною Терлецькою.

На завершення зустрічі, на замовлення художника, всі присутні заспівали "Пісню про рушник", а опісля відбулась барвисто-вишивана фотосесія з митцем на фоні його власних картин та колекції вишивок.

Організатори заходу щиро вдячні п. Геннадію за надані для зустрічі цінні твори народного мистецтва. Адже його любов до свого рідного допомагає зберегти і передати дітям те, що могло піти у небуття - українську вишиванку!

Захід було організовано творчими працівниками Народного Дому "Княгинин".

 

Поділіться цим дописом на: