ЗУСТРІЧ З ПИСЬМЕННИЦЕЮ МАРІЄЮ МИКИЦЕЙ

ЗУСТРІЧ З ПИСЬМЕННИЦЕЮ МАРІЄЮ МИКИЦЕЙ

23 квітня ми відзнали Всесвітній День книги і авторського права. Свято всіх, хто читає, хто пише, хто видає і хто розповсюджує книгу. 21 квітня о 15:00 з нагоди відзначення цього дня в мистецькому центрі «Підземний Перехід Ваґабундо» в рамках літературної вітальні проєкту "Бібліотека в дії" за організації абонементу ЦМБ та бібліотеки-філії №4 Івано-франківської МЦБС відбувся бук-мікс "Сучасні автори - сучасним читачам: зустріч з письменницею Марією Микицей".

Атмосфера була чудова – подвійно-святкова, затишна і дуже безпосередня. Відчувався передсвятковий настрій.

Письменниця представила присутнім в залі свої різножанрові книги: і поезію, і дитячі книги, і підліткові романи , над якими працює, і жіночий роман «Дольче віта», який увійшов в 10 кращих романів України 2019 року. Відбувся такий своєрідний мікс її творчості.

Авторка талановито вела присутніх по своїй творчості. Вона розповіла про вже написані книжки і про ті, які ще пишуться, зокрема про продовження «Дольче віти» і «Трофею на довгу пам’ять», предобрим словом згадала дитячу книжку «Квантову фізику», яку редагувала як науковий редактор.

А ще була розмова про видавництва з якими працює пані Марія, бо ж День книги і авторського права, то ж, як не вшанувати видавців. Пані Марія щиро подякувала всім з ким працює. Згадала також і письменницю Юлію Баткіліну, мешканку Харкова, в співавторстві з якою видала дві книги: “Плетиво” і “Чужі бажання”. На жаль, через російсько-українську війну письменниця змушена була покинути місто (бо на руках малолітня донечка) і в даний час перебуває за кордоном. Та Марія Микицей процитувала чудові слова пані Юлії “Ми — дуже запальні дівчата, і докладаємо всіх зусиль, аби довести, що поезія і література — це не нудна морока в школі, а яскраве і потужне Життя."

Захід був цікавий для всіх: і для бібліотекарів, і для тих, хто знайомий з творчістю авторки, і хто тільки хоче пізнати її літературне слово, а також і для внутрішньо переміщених осіб, яким було дуже пізнавальне таке знайомство з авторкою наживо.

Авторка подякувала всім і підкреслила, що така зустріч - чудова нагода поспілкуватися з шанувальниками української літератури.

А в час проведення літературної вітальні з дітьми присутніх на заході батьків – внутрішньо переміщених осіб активно займалися працівники бібліотеки-філії №4.

Тож сумувати не прийшлось нікому. Наприкінці зустрічі шанувальники творчості Марії Микицей, мали можливість придбати її книги з автографом та сфотографуватись на пам'ять.

Інформацію підготувала завідувачка відділом обслуговування ЦБ - Кирста О.М, яка була і модератором зустрічі. 

Поділіться цим дописом на: