ЗУСТРІЧ З ВОЛОДИМИРОМ ПРИСЯЖНЮКОМ В РАМКАХ ПРОЄКТУ "БІБЛІОТЕКА В ДІЇ"

ЗУСТРІЧ З ВОЛОДИМИРОМ ПРИСЯЖНЮКОМ В РАМКАХ ПРОЄКТУ "БІБЛІОТЕКА В ДІЇ"

12 травня о 15:00 год в мистецькому центрі «Підземний Перехід Ваґабундо» в рамках літературної вітальні проєкту "Бібліотека в дії" за організації абонементу ЦМБ та бібліотеки-філії №4 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася зустріч з творчістю прикарпатського поета Володимира Присяжнюка.

Бібліотекар коротко ознайомила присутніх з біографією лавреата премії ім. Романа Федоріва (2019), лавреата V Всеукраїнського конкурсу ім. Л. Мартовича (2021) та його творчим доробком, підкресливши, що тематика поезій дуже широка - поетичні пародії, громадянська лірика, філософська, пейзажна, інтимна і т.д.

Автор представив свою творчість, наскрізним стрижнем якої є емоційний стан ліричного героя творів, спалах його почуттів - не лише через закоханість чи розчарування, але й як наслідок небайдужого сприйняття сучасних українських реалій.

Присутні на заході, як іванофранківці, так і ВПО, мали можливість поринути у вир емоцій, викликаних авторським читанням віршів із збірок лірики "У середмісті моєї пам'яті" (2017), "Експресії" (2019), "Непідвладність чуттєвої повені" та книги поетичних пародій "Тобі сюди, Алісо!".

Читаючи поезії із цих збірок, різних років видання, поет однозначно засвідчив, що він передусім - глибокий і делікатний поет-лірик. Навіть попри те, що в літературний простір Прикарпаття він увірвався дуже стрімко, але професійно і зріло як талановитий і непересічний майстер поетичного гумору.

Автор не переставав дивувати присутніх новими творчими знахідками, відточеною майстерністю, вишуканістю поетичного слова, яскравим психологізмом та мелодійністю.

Багато віршів є піснями і виконуються співаками, зокрема, Тарасом Житинським, Олександром Войтко, Зоряною Валіхновською, Володимиром

Ридненком та ін.

Поезії Володимира Присяжнюка свіжі для сприйняття, вони тривожать і спонукають до переживання.

Було багато хороших людей, щирих розмов та цікавих відвертостей, а також теплих слів і запитань як від колег по цеху - Марії Микицей, Світлани Пілецької, так і від прихильників творчості автора.

Одна з них - Зоряна Герула - продекламувала для присутніх свої любимі вірші автора, а Світлана Пілецька не пожаліла свого сатиричного слова для привітання.

Наповнившись враженнями і незабутніми емоціями від лірично глибоких поезій, присутні побажали поету, щоб його серце ніколи не пересихало від чуттєвої посухи, а повені почуттів завжди були непідвладними.

А поки мами ВПО насолоджувалися віршами Володимира Присяжнюка, з їхніми дітьми займалися бібліотекарі бібліотеки-філії №4. Співали, малювали, грались.

Ведуча зустрічі - Ольга Кирста.

Поділіться цим дописом на: