ГОДИНА ПАМ'ЯТІ "НЕЗЛАМНИЙ БОРЕЦЬ ЗА ВОЛЮ УКРАЇНИ"

ГОДИНА ПАМ'ЯТІ "НЕЗЛАМНИЙ БОРЕЦЬ ЗА ВОЛЮ УКРАЇНИ"

1 січня 2022 року минуло 113 років від дня народження голови проводу ОУН, незламного борця за самостійну Україну Степана Бандери. Він увійшов у історію як видатний політичний діяч українського національно-визвольного руху, голова Революційного Проводу Організації українського національно-визвольного руху, голова Революційного Проводу Організації українських націоналістів і як невмирущий, світлий Символ боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу (УССД). Він підніс український націоналізм любові до найвищої жертовності.

Тому, з нагоди цієї річниці в селі Вовчинець відбулося вшанування пам’яті ідеолога українського націоналізму. Після Богослужіння у церкві Святого Архистратига  Михаїла  провели пам’ятну панахиду, а в Будинку культури села Вовчинець  о  12.00год  відбулася година пам’яті «Незламний борець за волю України». Із вступним словом виступив  староста села Вовчинець – Михайло Назар. У заході взяли участь вихованці гуртка художнього читання «Скарбниця слова» Юлія Витвицька та Анна Яворська і народний аматорський хор  «Червона калина», у виконанні якого прозвучали патріотичні пісні про Степана Бандеру. Саме таким незламним борцем був Степан Бандера — герой ХХ століття, людина-легенда.

У новітній українській історії навряд чи є постать так широко відома в Україні та й у всьому світі, як Степан Бандера. Безсумнівно, що для ворогів Української державності Бандера був і залишається ворогом номер один. Степан Бандера! Бандерівці! Бандерівщина! Так називали й провідника нації, і визвольний рух, і Західну Україну та її багатомільйонне населення. Такої честі Степан Бандера досяг завдяки самовідданому служінню українському народові. Його ніхто не нагороджував орденами та різними почестями, як інших героїв світового масштабу, і протягом багатьох років його вважали «ізгоєм» на Батьківщині за яку, у кінцевому результаті, він віддав своє життя. Лише через роки історія й людська пам’ять ушанували його величезні заслуги перед Українською державою. З народної ініціативи стали будувати пам’ятники, відкривати музеї, називати його ім’ям вулиці, парки, проспекти. Його дух — незнищенний, він буде вічно кликати до боротьби український народ за дійсне визволення. І гасло Бандери «Здобудеш державу, чи згинеш в боротьбі!» гримітиме для всіх поколінь українців мов клятва.

Поділіться цим дописом на: